Dassen onder het spoor

Das

ProRail heeft dinsdagavond een vergunning aangevraagd om dassen die onder het spoor bij Esch hebben gegraven te kunnen weghalen. Het gaat om het traject tussen Den Bosch en Eindhoven.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) moet een besluit over de vergunning nemen. Het is een ingewikkeld proces. Er is uitgebreide informatie nodig, voordat de aanvraag beoordeeld kan worden.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, volgt er nog een hele procedure. “De dassen moeten dan nog worden gemotiveerd om zich te verplaatsen”, zegt Aldert Baas, woordvoerder van ProRail. “En die verhuizen niet uit zichzelf. Daar krijgen de dieren een week tot twee weken de tijd voor.”

Wanneer de dassen hun burcht hebben verlaten, kan het graven beginnen. “We moeten voorzichtig te werk gaan, want het is goed mogelijk dat we toch nog dieren tegenkomen”, zegt Baas. Het is namelijk paartijd voor de dassen. In februari en maart worden de jongen geboren.

Lees het complete artikel op nu.nl

Meer nieuws over dassen op Perfect Earth.

Previous Post
Next Post