Grote zorgen om dolfijn in Noordzeekanaal

Grote zorgen om dolfijn in Noordzeekanaal

SOS Dolfijn maakt zich grote zorgen om dolfijn in Noordzeekanaal. Ter hoogte van Velsen in Noord-Holland is een verdwaalde dolfijn in het Noordzeekanaal gespot. “Dolfijn horen niet in gebieden met sluizen thuis”, zegt een woordvoerder van SOS Dolfijn tegen NU.nl.

De eerste melding kwam zondagochtend binnen dat er mogelijk een dolfijnachtige gezien was vanaf een zeilboot. “Toen konden we nog niet veel doen, want we hadden maar heel weinig informatie en ook geen beeld”, zegt de woordvoerder.

Dinsdagochtend kreeg SOS Dolfijn opnieuw een melding met een foto erbij, laat de organisatie weten. “Het lijkt te gaan om een gewone dolfijn, maar dat is nog niet zeker.”

Het Noordzeekanaal is geen normaal leefgebied voor dolfijnen. “Het dier moet door de sluizen zijn gezwommen. Maar of hij ook terug zal zwemmen, is nog maar de vraag. Dolfijnen vinden sluizen over het algemeen eng”, zegt de woordvoerder. Bovendien leven de meeste dolfijnensoorten in grote groepen. Dus dat dat deze dolfijn alleen zwemt, is al reden tot zorg.

SOS Dolfijn is onderweg om het dier te lokaliseren en te monitoren. “We zijn onderweg met de dolfijnenambulance en we gaan kijken of we hem kunnen vinden”, vertelt de woordvoerder. Die zoektocht is niet makkelijk, het is “zoeken naar een speld in een hooiberg”. Als mensen het dier spotten, kunnen ze een melding doen bij SOS Dolfijn.

Bron: nu.nl

Previous Post
Next Post