Studenten laten vacuümtrein van baan wisselen

Studenten laten vacuümtrein van baan wisselen

Studenten van de TU Delft hebben succesvol een baanwissel getest met de Hyperloop. Deze vacuümtrein kan 1.000 kilometer per uur halen en moet een duurzaam alternatief voor korte Europese vluchten worden.

Voorheen kon de Hyperloop nog geen afslag maken. Nu de trein tijdens het zweven wel van baan kan wisselen, komt de realisatie van het project dichterbij, schrijft studententeam Delft Hyperloop in een persverklaring.

Tests met een baanwissel terwijl er passagiers in de vacuümtrein zitten, beginnen in 2030. Als die ook succesvol zijn, dan kan volgens het team de bouw van een Europees netwerk beginnen.

De Hyperloop is bedoeld voor lange afstanden, bijvoorbeeld tussen Europese steden. Daar zijn speciale stations en een netwerk van honderden kilometers aan vacuümbuizen voor nodig. Als dat er eenmaal is, dan zou je met de Hyperloop binnen een half uur van Amsterdam naar Parijs kunnen reizen, verwacht het studententeam.

De Hyperloop kan door magnetische voortstuwing zonder lucht- en rolweerstand door een vacuümbuis zweven. Doordat het op elektriciteit werkt, zijn er geen fossiele brandstoffen voor nodig. De capsule kan een snelheid tot wel 1.000 kilometer per uur halen.

Bron: nu.nl

Previous Post
Next Post