Schrikbarende toename van aantal verstrikte zeehonden

Schrikbarende toename van aantal verstrikte zeehonden

Schrikbarende toename van aantal verstrikte zeehonden. Zeehondencentra hebben dit jaar al meer meldingen over verstrikte zeehonden gekregen dan in heel 2023. Woensdag is voor de veertigste keer een zeehond in nood gezien. Zeehondencentrum Pieterburen spreekt van een droevige mijlpaal en een schrikbarende toename.

Woensdag werd een jonge grijze zeehond aangetroffen op het strand van Camperduin in Noord-Holland. Het dier zat verstrikt in een visnet. Een voorbijganger merkte de zeehond op en schakelde de plaatselijke zeehondenwachter in. Die wist het dier te bevrijden.

Kort daarna werd opnieuw een verstrikte zeehond gezien, maar dit keer op het strand van Schiermonnikoog. Het dier vluchtte terug het water in voordat er hulp geboden kon worden. Dat was de 41e verstrikte zeehond van dit jaar. Daarmee is het totaal van vorig jaar overtroffen.

De zeehondencentra maken zich zorgen over de toename van het aantal verstrikte zeehonden. De dieren raken niet alleen verstrikt in visnetten, maar ook in aardappelzakken, kapotte frisbees, rubberen ringen, bouwplastic, scheepstouwen en vislijnen.

Lees het complete artikel op nu.nl

Previous Post
Next Post