Nationale Bijentelling is met een week verlengd

Nationale Bijentelling is met een week verlengd

De Nationale Bijentelling is met een week verlengd. De telling vond dit weekend plaats, maar door de lage temperaturen lieten te weinig bijen zich zien. Vrijwilligers telden ruim 26.500 van de insecten. Dat zijn er te weinig om een goed beeld te krijgen van de populatie in Nederland.

Bij de telling in 2022 werden ruim 70.000 bijen en zweefvliegen geteld. Zweefvliegen lijken op bijen, maar hebben twee vleugels terwijl bijen er vier hebben.

Dat dit jaar zoveel minder bijen zijn geteld heeft te maken met het weer. Bijen houden van zon. “Misschien zijn ze er wel, maar houden ze zich schuil”, zegt een woordvoerder van Naturalis, dat een van de organisatoren van de bijentelling is.

Ook zijn er dit jaar veel minder tellers dan vorig jaar. Toen deden ruim drieduizend mensen mee, dit jaar achttienhonderd.

Door de telling een week te verlengen hopen de organisatoren alsnog voldoende gegevens te krijgen. De telling laat een gemiddelde zien. Daarom maakt het niet uit dat een paar dagen langer wordt geteld.

Lees het complete artikel op nu.nl

Previous Post
Next Post