Slootjesdagen: kinderen leren over natuur

Slootjesdagen: kinderen leren over natuur

Tijdens de Slootjesdagen staan vrijwilligers in het hele land klaar om mensen meer te leren over de natuur: het Instituut voor Natuureducatie (IVN) organiseert middagen voor kinderen en ouders om waterdiertjes in slootjes van dichtbij te bekijken. Zo ook afgelopen weekend in Heemtuin De Dwarsgouw in Purmerend.

„Dit is al mijn tiende kikkertje!”, roept een meisje met een visnet in de hand. Ze brengt het waterdiertje zorgvuldig naar de bakken die al vol zitten met allerlei verschillende soorten. Van bootsmannetjes, waterkevers en kikkers tot muggenlarven en slakken.

In de brandende zon staan de ingesmeerde kinderen en ouders zich uit te sloven om zo veel mogelijk soorten te ontdekken, met behulp van de drie aanwezige vrijwilligers van IVN leren ze meer over de natuur in de buurt.

Lees het complete artikel op noordhollandsdagblad.nl

Previous Post
Next Post