Uitgezette oesters tussen Zeeuwse windmolens op zee doen het goed

Uitgezette oesters tussen Zeeuwse windmolens op zee doen het goed

Uitgezette oesters tussen Zeeuwse windmolens op zee doen het goed. De oesters die ruim drie jaar geleden werden uitgezet aan de voet van windmolens aan de Zeeuwse kust, doen het goed. Dat betekent dat windparken een veelbelovende rol kunnen spelen in het versterken van de natuur.

Het programma De Rijke Noordzee is een samenwerking tussen milieuorganisatie Natuur & Milieu en stichting De Noordzee. Zij zetten 2.400 oesters uit in 2020. Ruim drie laar later is 70 procent daarvan nog in leven. 88 procent daarvan is klaar om zich voort te planten, laat de organisatie weten.

Door oesters uit te zetten hoopten de organisaties dat er een oesterrif zou ontstaan en dat is dus gelukt. Daar hebben ook andere diersoorten profijt van.

De oesters werden geplaatst op de fundering van windparken Borssele III en IV. De windmolens zijn eigendom van het consortium Blauwwind. Daaronder vallen onder anderen Shell, Eneco en Van Oord.

Lees het complete artikel op nu.nl

Previous Post
Next Post