Cheetawelpjes geboren in Safaripark Beekse Bergen

Cheetawelpjes geboren in Safaripark Beekse Bergen

Een cheeta in Beekse Bergen is in de ochtend van 11 februari bevallen van haar eerste nestje. De moeder en twee welpjes maken het goed.

Hoofd dierenverzorger Christian Meurrens vertelt: “De cheetavrouw Daria is eind oktober vanuit Frankrijk naar het Safaripark gekomen in het kader van het managementprogramma. Een kleine vier maanden na aankomst zijn er al welpjes! En dan te bedenken dat de dracht ongeveer drie maanden duurt. Een mooie aanwinst!”

Het nestje bestond oorspronkelijk uit drie welpjes. “Jammer, maar het is het niet uitzonderlijk dat één welpje het niet overleeft bij de eerste worp. Zo’n eerste bevalling duurt toch wel wat langer en waarschijnlijk is daar iets misgegaan” aldus Meurrens.

Lees het complete artikel op beeksebergen.nl

Previous Post
Next Post