Orka

Orka’s zijn geen vissen, maar zoogdieren, net zoals walvissen en dolfijnen. Sterker nog, orka’s zijn eigenlijk de grootste dolfijnsoort die er bestaat.

Orka’s zijn toproofdieren. Ze staan bovenaan de voedselketen en eten zeevogels, inktvis, octopus, zeeschildpad, haai, rog en allerlei vissen. Geen enkel dier jaagt op orka’s.

Orka’s horen bij de meest sociale dieren die je in de zee zult vinden. De vrouwtjes leven namelijk altijd in een vaste troep, van soms wel 100 orka’s.

Orka’s hebben misschien wel de meest complexe taal die je in het dierenrijk kunt vinden. Ze communiceren door te fluiten, piepjes te maken en lage tonen aan te houden.

Er is altijd één hersenhelft wakker om ervoor te zorgen dat de orka adem blijft halen. Hierdoor hebben (half) slapende orka’s ook altijd een geopend oog.

Previous Post
Next Post