Sensoren tegen stropers

Stropen, het illegaal jagen op dieren, gebeurt helaas nog steeds in Afrika. Maar gelukkig krijgen de olifanten, neushoorns en andere wilde dieren tegenwoordig hulp van het Nederlandse bedrijf Sensing Clues.

Door de enorme omvang van de natuurgebieden en het kleine aantal rangers (een soort boswachters), is het beschermen van dieren daar erg lastig. Met 150 rangers beschermen ze bijvoorbeeld een gebied te grootte van de provincie Limburg. Best wel een uitdaging. De stropers maken hier handig misbruik van. 

Sensing Clues wil met slimme technologie de natuur beter beschermen. Wat een fijne doelstelling! Met deze technologie kunnen de rangers gezamenlijk het stropen van groot wild tegengaan. 

Met de Sensing Clues technologie kunnen natuurbeschermers en rangers hun foto’s en waarnemingen direct delen met anderen. Slimme sensoren worden op strategische plekken in de natuur geplaatst om mens-gerelateerde signalen, zoals radiocontact en geluiden op te vangen. Het geluid van een voertuig wordt bijvoorbeeld moeiteloos opgemerkt.

De gegevens worden vervolgens gedeeld en geanalyseerd met Sensing Clues. Op deze manier kunnen de rangers en natuurbeschermers weten waar ze in actie moeten komen. 

Sensing Clues blijft de technologie doorontwikkelen. Op dit moment wordt er zelfs een nieuw prototype getest op het Leidseplein in Amsterdam.

Bron: goednieuws.nl

Previous Post
Next Post