Nederland wereldkampioen in zonnepanelen

Nederland wereldkampioen in zonnepanelen

Nederland is voor het eerst wereldkampioen als het gaat om zonne-energie. Ons land telt op dit moment 3,5 zonnepanelen per inwoner. Australië staat nu op de tweede plaats.

De particuliere en de zakelijke markt zijn sinds 2019 drie keer zo hard gegroeid. Afgelopen jaar nam het aantal zonnepanelen op woningdaken met 17 procent toe ten opzichte van 2022. Dat blijkt uit het Nationaal Solar Trendrapport 2024, samengesteld door Dutch New Energy Research (DNE Research). De vraag naar zonnepanelen groeide in het eerste half jaar, maar daalde vervolgens de laatste maanden van het jaar fors.

Huishoudens en kleine bedrijven kunnen zelfgeproduceerde elektriciteit die zij op dat moment niet gebruiken en terugleveren aan het elektriciteitsnet wegstrepen tegen hun eigen verbruik. Dat doen ze via de salderingsregeling.

Lees het complete artikel op nu.nl

Previous Post
Next Post