Boommarter

Boommarter

De boommarter in net zo groot als een steenmarter (45 cm plus een staart van 25 cm). Dat is ongeveer net zo groot als een huiskat maar dan met kortere poten.

De vachtkleur van de bovenzijde van het lichaam is donkerbruin en de onderzijde van het lichaam is gelig. De vrouwtjes zijn kleiner dan de mannetjes.

Boommarters komen vooral in bosgebieden waar bomen met holtes voorkomen waar ze hun nesten in kunnen maken.

Het menu van de boommarter bestaat uit insecten, slakken, wormen, muizen, bessen en andere vruchten van bomen en struiken. Ze jagen het liefst in boomkruinen.

Hun pluimvormige staart gebruiken ze om evenwicht te houden bij het achtervolgen van hun prooi op de boomtakken. Hij is zelfs in staat om eekhoorns te vangen.

Previous Post
Next Post