Axolotl

Deze week hebben we de Axolotl toegevoegd in Perfect Earth Animals. Je kunt de virtuele dierenkaart straks verzamelen in WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen, zodra die dierentuin weer open gaat voor het publiek, of misschien heb je geluk en verzamel je hem wel door dagelijks een paar kilometer te wandelen.

Axolotls zijn salamanders die onder normale omstandigheden hun hele leven in het larve stadium blijven. Ze ondergaan dus geen volledige gedaantewisseling van larf naar volwassen salamander zoals andere soorten. Hierdoor behouden ze dus altijd hun jeugdige uiterlijk, maar ze worden wel geslachtsrijp.

Kenmerkend zijn de uitwendige kieuwen aan weerszijde van de kop, die typerend zijn voor salamander larven. De axolotl leeft permanent in het water.

Wanneer de axolotl een wond heeft of een lichaamsdeel verliest, kan hij deze volledig herstellen. Dit gaat zelfs zo ver dat een complete arm, poot of staart kan terug groeien. Axolotls maken geen littekenweefsel aan, waardoor alles er als nieuw uitziet.

Bron: WILDLANDS

Previous Post
Next Post