Afrikaanse buffel

De Afrikaanse buffel wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste dieren van Afrika.

Hun vacht is bruinzwart en wordt als de dieren ouder worden grijzer en kaler. Hij heeft massieve gekrulde horens die elkaar op het voorhoofd raken. Een soort helm.

Buffels leven in een kudde. Als ze worden belaagd vormen de volwassen dieren een onneembare muur voor de kalveren.

Een kudde heeft geen echte leider: ze besluiten samen of beurtelings waarheen ze zullen gaan. Oude stieren leven alleen en bezetten een eigen territorium.

Buffels begeven zich nooit te ver van water: ze moeten dagelijks enkele tientallen liters drinken.

Previous Post
Next Post