Das

Das

De das behoort tot de marterachtigen. Met hun kleine oogjes kunnen dassen slecht zien. Ze hebben echter een formidabel reukvermogen.

Overdag verblijft de das in een netwerk van ondergrondse tunnels, een burcht genaamd.

’s avonds verlaten zij hun huis om op zoek te gaan naar voedsel. Hun huis bestaat uit allemaal tunnels. Sommige burchten zijn wel honderd jaar oud.

De das heeft een wigvormig lichaam, met een vrij kleine kop en een lange snuit. Van kop tot romp kan een das 70 tot 80 cm worden, zijn staart is kort en meet 12 tot 20 cm. Een das heeft een schouderhoogte van zo’n 30 cm. Mannetjes zijn groter dan vrouwtjes.

Previous Post
Next Post