Bruine kikker

De bruine kikker is één van de algemeenste amfibieën in Nederland en België. Het is een grote, robuuste kikker met een zwarte vlek achter het oog.

De bruine kikker komt in zeer vele biotopen voor, zoals bossen, heidevelden, graslanden, ruderale terreintjes, en duinen.

De enige voorwaarde die een bruine kikker stelt is de aanwezigheid van vochtige plekjes waar hij overdag kan schuilen.

De bruine kikker eet voornamelijk ongewervelden als insecten (kevers, sprinkhanen, spinnen, mieren), wormen, duizendpoten en (naakt)slakken.

Volwassen kikkers hoeven maar twee tot drie keer per week te eten. Jongen dieren moeten veel vaker eten, om te groeien.

Previous Post
Next Post