Aantal luipaarden in Noord-China groeit

Het aantal luipaarden in het noorden van China neemt toe. Dat is goed nieuws, want vrijwel overal ter wereld hebben luipaarden het juist moeilijk.

Luipaarden kunnen overleven bij temperaturen van min 40 graden tot plus 40 graden Celsius en daardoor kunnen ze op heel veel plekken in de wereld leven. Maar ze staan ook vrijwel overal onder druk, vooral door stroperij en een verdwijnende habitat. 

Onderzoekers telden in 2016 en in 2017 het aantal luipaarden in een gevied van ongeveer 800 vierkante kilometer. Het aantal exemplaren in dat gebied is gestegen van 88 in 2016 naar 110 in 2017.

De onderzoekers denken dat het aantal luipaarden ook in de jaren daarna is blijven groeien. De belangrijkste reden voor het herstel zijn waarschijnlijk de ingrepen door de Chinese overheid om de biodiversiteit in het gebied te herstellen.

Ongeveer twintig jaar geleden werd van een groot deel van de bossen in dat gebied landbouwgrond gemaakt. Daardoor werd het voor luipaarden moeilijk om voedsel te vinden. Nu een groot deel van het bos weer terug is, zijn de herten en wilde zwijnen ook teruggekomen en daarmee ook de luipaarden.

Bron: Goednieuws.nl

Previous Post
Next Post