Duurzaam doet het goed!

Duurzame energie is wereldwijd enorm aan het groeien. De elektriciteitsopwekking uit wind en zon verdubbelt elke vijf jaar. Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) halen ze over 3 jaar aardgas in als energiebron en een jaar later ook steenkool.

Door de coronacrisis is de vraag naar energie met 5 procent gedaald, waardoor de prijs van olie en gas flink is gezakt. De productie van duurzame energie groeide juist met 7 procent. Dat is nog meer dan het IEA afgelopen voorjaar voorspelde.

Landen nemen maatregelen in de strijd tegen klimaatverandering. Die maatregelen hebben de afgelopen vijf jaar de kosten van technologie voor zon en wind enorm omlaag geholpen. In de meeste landen op aarde is elektriciteit uit zon nu al goedkoper dan elektriciteit uit aardgas en steenkool.

Het IEA verwacht dat dat prijsverschil alleen nog maar verder toe zal nemen, en dat zonne-energie uiteindelijk “de goedkoopste energiebron in de geschiedenis” wordt – zo schreven ze vorige maand in een belangrijk rapport, de World Energy Outlook 2020.

Bron: nu.nl

Previous Post
Next Post