380 nieuwe planten en dieren ontdekt

380 nieuwe planten en dieren ontdekt

Er zijn 380 nieuwe planten en dieren ontdekt. Een van kleur veranderende vis, een dikke duimvleermuis en een giftige slang. Deze dieren zijn drie van de 380 nieuwe plant- en diersoorten die wetenschappers in Zuidoost-Azië in 2021 en 2022 hebben ontdekt.

De planten en dieren leven in het stroomgebied van de Mekong-rivier. Het gaat om 290 planten, 19 vissen, 24 amfibieën, 46 reptielen en één zoogdier, blijkt uit een nieuw rapport van het Wereld Natuur Fonds (WWF).

De soorten zijn ontdekt door een team van honderden wetenschappers van universiteiten, natuurbeschermingsorganisaties en onderzoeksinstituten van over de hele wereld. Ze hebben het Mekong-gebied onderzocht dat zich uitstrekt over Thailand, Myanmar, Vietnam, Cambodja en Laos.

Sommigen soorten zijn nieuw en sommigen waren al eerder ontdekt, maar nog niet in het Mekong-gebied gespot.

Lees het complete artikel op nu.nl

Previous Post
Next Post