Oudste bos ooit: bomen van 390 miljoen jaar oud

Oudste bos ooit: bomen van 390 miljoen jaar oud

Britse wetenschappers vinden oudste bos ooit: bomen van 390 miljoen jaar oud. Wetenschappers van de universiteiten van Cambridge en Cardiff zeggen het oudste bos ter wereld te hebben gevonden. Het versteende woud bevindt zich in het zuidwestelijke puntje van Engeland en is bijna 400 miljoen jaar oud.

Het bos werd gevonden in de buurt van de hoge kliffen in de buurt van de stad Minehead. De fossielen van de bomen zijn volgens de onderzoekers zo’n 390 miljoen jaar oud. Daarmee is het bos ongeveer vier miljoen jaar ouder dan de vorige ‘recordhouder’, een bos in de Amerikaanse staat New York.

De bomen lijken niet op bomen zoals we die tegenwoordig kennen, schrijven de geologen in het vakblad Journal of the Geological Society. Het oerbos bestaat uit een ‘prototype’ boom, die nog het meest lijkt op een moderne palmboom.

De bomen hadden een dunne schors en waren hol van binnen. Ook hadden ze geen bladeren, maar waren hun takken bedekt met honderden twijgjes. Ze waren zo’n 2 tot 4 meter hoog, beduidend kleiner dan bomen tegenwoordig.

Bron: nu.nl

Previous Post
Next Post