Dierenartsen helpen gedumpt tijgerwelpje

Tijger

Griekse dierenartsen halen alles uit de kast om het leven van een zeldzame witte tijgerwelp te redden. De jonge tijger werd drie weken geleden ernstig verwaarloosd aangetroffen in een vuilnisbak op het parkeerterrein van een dierentuin in Athene.

De tijgerwelp is drie maanden oud en ernstig verzwakt door ondervoeding en uitdroging. Het dier heeft daarnaast een ijzeren pin in een van de achterpoten. Dierenartsen doen wat ze kunnen, maar weten nog niet of de tijger zal overleven.

Het dier werd eind februari in de vuilnisbak gevonden door personeel van de dierentuin. De dierentuin heeft camerabeelden met daarop de auto van de verdachten aan de politie gegeven.

Volgens de eigenaar van de dierentuin worden er wel vaker dieren gedumpt in de buurt. Dat gaat dan meestal om puppy’s, jonge katten en schildpadden. “Maar een tijger heb ik nog nooit hier gedumpt zien worden, en zeker niet zo’n zeldzame”, zegt de eigenaar van de dierentuin.

Als de tijger blijft leven, gaat het dier naar een speciaal dierenasiel. De dierentuin heeft zelf niet de benodigde faciliteiten om de tijger te huisvesten. Meerdere dierenorganisaties hebben al contact gelegd met de dierentuin om te helpen.

Waarschijnlijk is de jonge tijger slachtoffer van de illegale dierenhandel. Veel dieren worden via landen als Griekenland, Turkije en Cyprus vanuit Azië en Afrika naar Europa gesmokkeld. Daar worden ze verkocht aan verzamelaars van exotische dieren. Wanneer die niet meer voor de dieren kunnen zorgen, dumpen ze die vaak.

Lees het complete bericht op nu.nl

Previous Post
Next Post