Alles wat je wilt weten: het Icarusblauwtje

Icarusblauwtje

Het Icarusblauwtje is een heel mooie vlinder die je in de zomer overal in Nederland kunt zien fladderen. Maar doordat de vlinders laag vliegen, vallen ze niet zo snel op.

De vlinder heeft de naam Icarusblauwtje omdat zijn vleugels een mooie blauwe kleur hebben, net als de lucht waarin Icarus vloog in de Griekse mythologie.

Het Icarusblauwtje is een kleine vlinder, ongeveer zo groot als een munt. De mannetjes hebben meestal een helderblauwe kleur op hun vleugels, terwijl de vrouwtjes meestal een bruinere kleur hebben. Maar soms hebben ze ook een beetje blauw op hun vleugels.

Je kunt het Icarusblauwtje vaak vinden in graslanden en bermen, waar ze rondfladderen op zoek naar nectar om te eten. Ze houden van bloemen zoals de paarse distel en de rode klaver.

Het Icarusblauwtje heeft ook een interessante levenscyclus. De vrouwtjes leggen hun eitjes op planten waarvan de rupsen kunnen eten. Als de eitjes uitkomen, komen er kleine rupsjes tevoorschijn die zich vol eten met de planten. Na een tijdje verpoppen de rupsen zich en komt er een prachtige vlinder uit de pop tevoorschijn.

Icarusblauwtjes voeden zich overdag met nectar. In de nachten hangen de icarusblauwtjes op de kop aan de planten.

Het is heel leuk om het Icarusblauwtje te bekijken en te bewonderen hoe mooi hij is. En het is belangrijk om goed voor onze natuurlijke omgeving te zorgen, zodat deze prachtige vlinders en andere dieren een veilige en gezonde leefomgeving hebben.

Lees alle details over het icarusblauwtje op wikipedia.org

Previous Post
Next Post