Alles wat je wilt weten over de Arapaima

Arapaima

De Arapaima is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld, en hij leeft in de Amazone-rivier in Zuid-Amerika.

De Arapaima heeft een heel bijzondere uiterlijk. Hij heeft een lang, slank lichaam dat bedekt is met harde schubben. Zijn kleur kan variëren, maar vaak is hij donkerblauw, grijs of groenachtig van boven en lichter van onderen.

Ze hebben ook een enorme bek vol met scherpe tanden!

Wat de Arapaima echt bijzonder maakt, is hoe groot hij kan worden. Sommige volwassen Arapaima’s kunnen wel 3 tot 4 meter lang worden en meer dan 200 kilogram wegen. Dat is ongeveer zo lang als een kleine auto en zo zwaar als een nijlpaard!

Deze vis ademt zuurstof uit de lucht, net zoals wij ademen. Hij heeft een speciaal orgaan, een soort long, waarmee hij naar het wateroppervlak komt om adem te halen. Dit maakt de Arapaima heel uniek, want de meeste vissen halen adem door hun kieuwen onder water.

De Arapaima houdt van warm water en leeft in rivieren, meren en moerassen. Hij zwemt graag in ondiep water waar veel planten en bomen zijn. Ze zijn ook goede springers en kunnen hoog uit het water springen om insecten te vangen!

Helaas zijn er niet zoveel Arapaima’s meer in het wild omdat ze worden bedreigd. Mensen jagen op hen om hun vlees en hun mooie schubben. Gelukkig zijn er in sommige landen maatregelen genomen om deze vis te beschermen, zodat ze niet uitsterven.

Lees alle details over de arapaima op wikipedia.org

Previous Post
Next Post