Meer zeeschildpadden op Bonaire

Het afgelopen jaar zijn 113 nesten van drie verschillende soorten bedreigde zeeschildpadden gevonden op de eilanden Bonaire en Klein Bonaire. Dat is 27 procent meer dan het jaar daarvoor, volgens het Wereld Natuur Fonds.

Het gaat om nesten van de dikkopschildpad, de karetschildpad en de groene zeeschildpad. De meeste eieren zijn inmiddels al uitgekomen. De eieren zijn gelegd door ongeveer 28 schildpadden, want dikkopschildpadden, karetschildpadden en groene zeeschildpadden maken meestal vier nesten per jaar.

En er is nog meer goed nieuws. Volgens het Sea Turtle Conservation Bonaire is het percentage van het aantal eieren dat is uitgekomen waarschijnlijk ook hoger dan vorig jaar.

In minder nesten werden namelijk bacteriën en schimmels aangetroffen. Dat zijn twee factoren die het uitkomstsucces kunnen verlagen.

De afgelopen maanden viel er veel regen en stond het water erg hoog, wat problemen veroorzaakte bij een aantal nesten. Helaas zijn er daardoor drie nesten verloren gegaan door de regen en hoge golven.

Previous Post
Next Post