Leeuw gezien in nationaal park in Tsjaad

Leeuw gezien in nationaal park in Tsjaad

Voor het eerst sinds 2004 is er een leeuw gezien in nationaal park in Tsjaad. Het dier is in een nationaal park op camera vastgelegd.

De leeuwin is door een team van natuurbeschermers gespot in Sena Oura, een beschermd natuurgebied in het zuiden van Tsjaad.

Wildlife Conservation Society (WCS) in New York heeft een foto van het dier vrijgegeven. Op de foto staat een gezonde leeuwin van ongeveer vijf jaar oud. Volgens WCS is het aannemelijk dat ze niet de enige leeuw in het park is.

Natuurorganisaties zijn blij, omdat vrouwtjes “de basis van elke leeuwenpopulatie” vormen. Daarnaast is het een teken dat het leefgebied voldoende voedsel voor de leeuwen biedt. “Leeuwen verblijven in gebieden waar genoeg prooien zijn en waar het veilig is om welpen groot te brengen”, meldt WCS.

Lees het complete artikel en bekijk de video op: nu.nl

Previous Post
Next Post