Populatie lepelaars blijft toenemen in Nederland

Populatie lepelaars blijft toenemen in Nederland
Illustratie by DALL-E

Populatie lepelaars blijft toenemen in Nederland: er zijn zo’n 3.400 broedparen en dat aantal lijkt te blijven stijgen. Ze bevinden zich vooral in het Waddengebied, maar ook in het binnenland zijn ze steeds vaker te spotten.

De populatie lepelaars neemt al jaren toe: hoewel er in 1970 in Nederland nog maar zo’n 170 broedparen waren volgens de Vogelbescherming, zijn het er inmiddels veel meer. De toename wordt onder meer verklaard door het succesvol grootbrengen van jongen en het ontdekken van de Wadden.

“Als je ze wil spotten, kun je dan ook het best naar het Waddengebied gaan”, zegt woordvoerder Albert de Jong van Sovon Vogelonderzoek. “Daar zijn ze veilig, want daar zijn geen roofdieren die nesten leeghalen.” Ook in de noordelijke delta, een gebied in Zuid-Holland onder Haringvliet en Hollands Diep, zijn veel exemplaren te vinden.

Lees het complete artikel op nu.nl

Previous Post
Next Post