Alles wat je wilt weten over de Sprinkhaan

Sprinkhaan

Er zijn ongeveer elfduizend verschillende soorten sprinkhanen. In Nederland vind je 48 soorten. De meesten zijn groen met bruin: de perfecte camouflage om niet op te vallen.

Sprinkhanen hebben net als heel veel insecten 6 poten en 2 antennes. Het lijf van een sprinkhaan bestaat uit een kop, borststuk en achterlijf.

Vrijwel alle soorten zijn goed gecamoufleerd en de meeste eten grassen, hoewel er ook tamelijk veel soorten zijn die andere planten eten.

Enkele soorten produceren bijtende stoffen. Zelf dienen ze als voedsel voor parasitaire wespen en vliegen, keverlarven, vogels en reptielen.

Een sprinkhaan heeft 6 poten. Met zijn 2 achterpoten springt hij. Met de 2 voorpoten eet hij. Zijn middelste 2 poten gebruikt hij vooral om te lopen.

Mannetjes zingen overdag om de meestal grotere vrouwtjes te lokken. In de nazomer boort het vrouwtje een aantal keer een gat in de grond en zet daarin telkens 10 tot 100 eieren af, beschermd door een schuimlaag, die na 10 à 20 dagen of de volgende lente uitkomen.

Lees alle details over de sprinkhaan op wikipedia.org

Previous Post
Next Post