Witte kwikstaart

De Witte Kwikstaart broedt in een groot gedeelte van het noordelijk halfrond van Noord-Afrika en Europa, tot diep in Noord-Azië en Alaska.

Noordelijke vogels zijn trekvogels die overwinteren van Afrika tot in het Oriëntaals gebied.

De vogel leeft aan het water, in de buurt van woningen en bruggetjes.

Het is een slanke vogel met smalle, zwart-witte staart die hij voortdurend op en neer beweegt.

Het is een van de meest algemene broedvogels van Nederland. Vooral op erven op het platteland, maar ook tussen de poten van koeien, in de hoop dat die insecten omhoogduwen.

Previous Post
Next Post