Alles wat je wilt weten over de Narwal

Narwals worden ook wel de eenhoorn van de zee genoemd, wat natuurlijk te danken is aan die enorm lange hoorn op hun kop.

Deze walvissoort is het best bekend om die spiraalvormige slagtand die tot 3 meter lang kan worden.

Wetenschappers willen natuurlijk achterhalen waarom narwallen die grote slagtand hebben. Helaas zijn ze het er niet helemaal over eens.

Recent onderzoek wijst uit dat de slagtand helpt met het aantrekken van een partner. Des te langer de slagtand, des te meer kans om een leuk vrouwtje te vinden.

Narwals zuigen hun voedsel op, waaronder inktvis, vis, garnalen en krab.

Narwals komen voor in het noordpoolgebied en vooral in het oostelijke deel van de Canadese noordpool en het westen van Groenland.

Narwallen hebben ook een dikke laag spek, blubber genaamd, onder hun huid om hen warm te houden in het koude water. Ze hebben een donkergrijze tot lichtbruine kleur, waardoor ze goed kunnen camoufleren in het ijsachtige landschap.

Het zijn goede zwemmers. Ze kunnen duiken naar dieptes van wel 1500 meter! Ze jagen voornamelijk op vissen zoals kabeljauw en inktvis.

Nog iets cools over Narwallen is dat ze soms in groepen leven, die ‘school’ worden genoemd. Het zijn sociale dieren en ze maken fluitende, klikkende en krakende geluiden om met elkaar te communiceren.

Narwals paren tussen maart en mei. Na 15 maanden worden de kalfjes in juli en augustus geboren. Een enkele keer wordt een tweeling geboren, maar meestal krijgt de moeder slechts 1 kalf. Een narwal drinkt 1 tot 2 jaar lang moedermelk.

Lees alle details over de narwal op wikipedia.org

Previous Post
Next Post