David Attenborough in actie!

De Engelse presentator David Attenborough is een campagne gestart met verschillende natuurbeschermingsorganisaties. Hij wil wereldwijd 430 miljard euro per jaar laten investeren in de natuur. Hij is van mening dat de toekomst van de planeet ernstig gevaar loopt.

David’s nieuwe film “A Life on Our Planet” doet verslag van de gevaren van klimaatverandering en het uitsterven van soorten.

“Onze natuurlijke wereld staat nu onder grotere druk dan ooit tevoren in de geschiedenis van de mensheid, en de toekomst van de hele planeet – waarvan wij allemaal afhankelijk zijn – staat in groot gevaar”, zei David, die zelf inmiddels al 94 is. “We hebben nog steeds de mogelijkheid om het verlies aan biodiversiteit terug te draaien, maar de tijd dringt.”

De campagne heeft als doel om geld dat nu wordt besteed aan fossiele brandstoffen (olie en gas) en andere vervuilende industrieën te gebruiken voor natuurbehoud. Meer dan 130 natuurbeschermingsorganisaties doen mee.

De wereld geeft elk jaar ongeveer 75 miljard euro uit aan natuurbehoud, maar onderzoek toont aan dat waarschijnlijk honderden miljarden euros nodig zijn om ecosystemen te redden.

Bron: Reuters.com

Previous Post
Next Post