Blauwborst

Blauwborst

In het voorjaar heeft het Bluwborst mannetje een helderblauwe keel en borst, afgezet met een zwarte en roodbruine band.

In de winter vervaagt de blauwe kleur enigszins. De blauwborst meet van kop tot puntje van de staart circa 14 centimeter.

De blauwborst leeft een groot deel van het jaar onopvallend in dat riet. De beste tijd om een blauwborst te zien is in april.

In april zingen de mannetjes het hoogste lied in de top van een struik. De mannetjes zijn voor vrouwtjes dan onweerstaanbaar aantrekkelijk, want ze zien er ook nog eens prachtig uit.

Hun voedsel bestaat vooral uit insecten, aangevuld met wormen en bessen.

Previous Post
Next Post