Alles wat je wilt weten over de Grizzlybeer

Alles wat je wilt weten over de Grizzlybeer
Bron: Shutterstock

Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over de Grizzlybeer. Een grizzlybeer is een zeer grote en sterke beer die in het wild leeft.

Hij heeft een dikke, bruine vacht en scherpe klauwen die hij gebruikt om te graven en te jagen op voedsel zoals vis, bessen en soms ook andere dieren.

Ze hebben een uitstekend reukvermogen en kunnen goed zwemmen en klimmen.

Het is belangrijk om afstand te houden van grizzlyberen en ze niet te benaderen omdat ze gevaarlijk kunnen zijn als ze zich bedreigd voelen.

De grizzlybeer is na de Kodiakbeer de grootste berensoort. Hij kan, staand op zijn achterpoten, wel 3 meter hoog worden en tot 600 kg zwaar.

De bouw van de beer is gericht op het zoeken en graven naar voedsel in de grond. De grizzlybeer heeft een zeer kenmerkende grote uitstekende spierbundel tussen de schouderbladen, die hem veel kracht in de voorpoten oplevert.

Ook de nagels van de grizzlybeer zijn scherp en wel 10 centimeter lang. Zeer geschikt om mee in de aarde te wroeten.

De grizzlybeer houdt in de winter een soort van winterslaap. De beer trekt zich voor enkele maanden terug in een hol, vaak op berghellingen boven 2000 meter, dat slechts 1 tot 2 meter in de grond is uitgegraven en waar de beer precies inpast. Tijdens zijn winterslaap teert de beer in op zijn vetvoorraad.

Lees alle details over de grizzlybeer op wikipedia.org

Previous Post
Next Post